Cunit

Activitats

Agenda d’esdeveniments

Filtre d’esdeveniments

Si prefereix fer un filtrat d’esdeveniments, té l’opció de mostrar-los per proximitat (esdeveniments del mes actual) o en funció del mes que prefereixi. També podrà fer un filtrat per categoria.

Glossari

Li ajudem a comprendre millor els termes relacionats amb la nostra localitat.

Glossari
Trobades amb la ciut

2018  OCT

25

Cultura


Trobades amb la ciutadania

L’Ajuntament de Cunit  torna a posar en marxa  la iniciativa ‘Trobades amb la ciutadania” un espai on els veïns i veïnes i l’equip de govern  tenen l’oportunitat de mantenir un contacte directe i proper i de traslladar, tant a l’alcaldessa com als regidors i regidores,  les seves inquietuds,  necessitats,  i suggeriments  per a millorar la tasca municipal.

 

Per això, hi assisteixen tots els membres de l’equip de govern, per a escoltar i respondre directament a les qüestions que es formulin, entenent en qualsevol cas, que hi ha qüestions que per manca d’informació concreta no poden ser respostes en aquell moment amb el detall o les dades que requereixin.

 

Per aquest 2018, des de Participació Ciutadana s’han programat novament 6 trobades repartides pel municipi a través dels equipaments municipals existents, per tal de facilitar l’accés per igual a tota la ciutadania i mantenir l’extensió de la convocatòria.

 

Les Trobades amb la Ciutadania 2018 tindran lloc els dijous, a les  7 de la tarda, en les dates i llocs següents:

 

  • 15 de març - Casal de la Gent Gran, c. dels Horts, 7
  •  3 de maig - Centre Cívic Els Jardins, c. Tulipa, 28
  •  21 de juny - Casal Municipal, c. Sant Joan, 2
  •  6 de setembre - BMMM,  c. de la Creueta, 17
  •  25 d’octubre - Centre Cívic Cal Cego, c.  Ponent, 1
  •  13 de desembre - Pavelló Poliesportiu, c. Les Sorres, 17

Les intervencions realitzades en cadascuna de les trobades seran recollides en un document que resumirà els temes tractats per tal de fer-ne el retorn a la ciutadania i les derivacions que calguin a les regidories i departaments corresponents, així com el posterior seguiment de les actuacions proposades.

 

Aquest document serà publicat al web municipal, a l’apartat de participació ciutadana. 

Per a més informació: Participació Ciudadana - tel. 977 67 40 80 (ext. 310.

 


Fira de la Gent Gran

2018  OCT

27

Comerç


Fira de la Gent Gran

Des de les regidories de la Gent Gran i de Promoció Econòmica i Comerç es planifica la Primera Edició de La Fira de la Gent Gran 2018 a Cunit.

És tracta d’una fira sectorial i temàtica dirigida a les persones de la tercera edat, on s’exposaran serveis i productes que aportaran valor a la millora de la qualitat de vida de la Gent Gran.

La Fira de la Gent Gran de Cunit 2018 es durà a terme el dia 27 d’octubre. L'horari d’obertura al públic serà de 10:00h a 19:00h i el recinte firal obert es situa a la Plaça Catalunya de Cunit.


Festa Major d’hive

2019  GEN

20

Festes


Festa Major d’hivern de Sant Sebastià

La Festa Major d’hivern es celebra el 20 de gener, en honor al seu segon patró, Sant Sebastià.

Tradicionalment, aquesta festa era en honor de les feines de la pagesia ja que Cunit havia estat un poble on els conreus eren part important de la seva vida diària i font de l’economia local.

És un dia per a gaudir de la festa i les manifestacions tradicionals com els balls populars, les sardanes i el ball de bastons.

 

Programació 2018:

Dissabte 20 de gener

A les 8 hores pels carrers del Nucli Antic, Matinades amb cercavila de foc a càrrec dels Joves diables de Cunit.

A les 11 hores  a l’Església Parroquial Missa Solemne de Festa Major d’Hivern.

A les 11.45 hores a la sala d’actes de l’Ajuntament, Acte Solemne de la colla Jove de  Diables de Cunit.

A les 12 hores a la plaça Catalunya, ballada de sardanes amb l’Agrupació Sardanista de Cunit i l’Associació de Petits Dansaires de Cunit.

A les 13 hores, al pavelló municipal “Els Joncs”, Dinar de Germanor per als socis de la Societat d’Avis Sant Sebastià.

A partir de les 18 hores fins a les 22 hores, Ball de tarda al pavelló.

A les 18 hores, a la sala de plens municipal, conferència : Immigració occitana al Penedès, a càrrec del Llicenciat en  història medieval Roger Benito amb la col·laboració del grup d´Estudis “Delmacio de Cunito”.

A les 22:30 hores a la sala del Casal municipal, monòlegs de Festa Major amb Javi Sancho i Guillem Estadella.

 

Diumenge 21 de gener

A les 12.15 hores, a l’Església Parroquial, concert de Sant Sebastià, a càrrec de la Coral Arrels de Cunit.

 

Dilluns 22 de gener

A partir de les 11 i fins les 14 hores, al pavelló municipal d’esports, inflables i tallers infantils de jocs gegants tradicionals.


El Mes del Xató

2019  FEB

2

Gastronomia


El Mes del Xató

Durant tot el mes de febrer  es realitzarà la cuarta edició del Mes del Xató als restaurants de Cunit i Cubelles. En aquesta edición hi participen restaurants de Cubelles i  de Cunit, els quals presenten les ofertes gastronòmiques per a donar a conèixer un plat genuïnament propi de la zona: el Xató. 

Els restaurants participants a la campanya han elaborat un menú a preus assequibles, que oscil·len  al voltant dels 15 €- 20€.

La campanya manté l'incentiu dels sortejos de 18 dinars/sopars per a dues persones. Per acreditar aquesta assistència s’haurà d’omplir una paperetea de participació i valoració del Mes del Xató (les caselles amb els segells dels 2 restaurants) i es podrà lliurar a les oficines de Turisme de Cubelles o Turisme de Cunit o bé als restaurants participants.

Aquesta iniciativa es manté com a aposta de les regidories de Turisme de Cubelles i Cunit  amb una doble finalitat, d'una banda donar suport al sector de la restauració en temporada baixa i, per l’altra, potenciar la gastronomia com un dels actius turístics del Penedès Marítim.

 


Carnaval

2019  MAR

1

Cultura


Carnaval

És a punt de començar el Carnaval de Cunit que aquest any celebra el 31 Aniversari, amb una amplia programació, on destaca com a acte principal la Rua de Carrosses i Comparses el dissabte 2 de març.

PROGRAMA D’ACTES DEL CARNAVAL DE CUNIT 2019

 


Març de la Dona

2019  MAR

 

Cultura


Març de la Dona

Durant tot el mes de març es duran a terme diverses activitats de divulgació i sensibilització sobre igualtat de gènere a diferents equipaments municipals. 

Programa 2019:

 

 


Sant Jordi a Cunit

2019  ABR

23

Cultura


Sant Jordi a Cunit

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reinvindicatiu de la cultura catalana. Els carrers s'omplen de paradetes de venda de roses i llibres, símbols d'aquesta diada. A més, durant tot el mes d'abril, la Biblioteca Marta Mata organitza activitats culturals entorn als llibres i les roses.

 


VII  Xarel•lada al

2019  JUN

 

Gastronomia


VII Xarel•lada al Penedès Marítim

La Xarel·lada és una jornada dedicada a conèixer les característiques del xarel·lo, que és la varietat de raïm més cultivada a la D.O. Penedès. Aquest esdeveniment és una iniciativa proposada per Carme García,  sommelier fincada a Cunit, i organitzada amb l’Ajuntament de Cunit. Durant tota la jornada es podrà gaudir de diferents esdeveniments.

Aquest  esdeveniment es mostra de  promoció turística del territori del Penedès Marítim i dels productes de qualitat que ens dona la nostra terra.

Podeu veure el vídeo promocional a Cunit virtual.

 


Rutes històriques p

2019  JUL

6

Cultura


Rutes històriques pel municipi

Dos rutes diferents per conéixer la història de Cunit. Aquestes rutes són guiades i gratuites, i es faran els dissabtes de juliol i agost. L'hora de sortida és a les 19h i punt de de trobada a l'Oficina de Turisme de Cunit al c/Francesc Macià 3.  

Ruta de la guerra civil al boom turístic i ruta " Cunit a l'època ibèrica 2.300 anys d´història".

 


Concerts musicals

2019  AGO

3

Cultura


Concerts musicals “Nits de Glòria"

Sota el nom Nits de Glòria, s’interpreta el cicle musical a la Masia Glòria durant el mes d'agost. L'entrada és gratuïta i l'aforament és limitat.