El paisatge de Cunit gaudeix de  dos espais privilegiats de platja i de muntanya que conviden  al descans, a gaudir del sol i de les aigües tranquil·les i temperades. Tampoc hem d’oblidar el seu passat històric format per vàries edificacions i les seves manifestacions culturals que perduren en el temps amb el suport dels cunitencs i cunitenques.

El llarg del Passeig Marítim de Cunit té  2.7 km, per tant, és  ideal per caminar, patinar,  anar en bicicleta o senzillament  gaudir d’una magnífica postal de la Mediterrània. A més,  els 7 espigons fan que el  litoral de Cunit  sigui molt diferenciador, alhora que formen  acollidores platges en forma de  mitges llunes de sorra fina i aigües tranquil·les i poc profundes, les quals són ideals per a tots tipus de públic.

A part de la plana costanera, Cunit convida als seus visitants a conèixer els boscos, ubicats en els darrers contraforts de la Serralada Litoral.  Molts indrets de la muntanya cunitenca esdevenen una gran balconada sobre el mar i ofereixen panoràmiques ben atractives.  La pràctica del senderisme és molt recomanable per descobrir  paratges de gran bellesa com la Serra de Puig de Tiula.   Tot aquest patrimoni natural es pot gaudir a través de les quatre rutes  que es poden descobrir a ritme de cadascú, o bé participar amb les sortides  organitzades  pel “Tot Natura”.

A més a més, el patrimoni  històric de Cunit és un espai representat per edificacions com ara l’església romànica al nucli antic, cases de pagès, masies i  places, els quals amb les manifestacions culturals, com la Festa Major  i  la Festa Petita, el Carnaval i les fires entre d’altres, i que ens ha deixat la seva empremta al llarg del temps fins a esdevenir el Cunit actual.

Per últim, l’Oficina de Turisme  facilita la guia patrimoni  material i inmaterial  on trobareu tota aquesta informació.