Catalan Spanish English French German Russian Italian Chinese (Simplified)
Poblat iber

1. Ruta del Poblat Iber

Fondo del Roig
caminant
bicicleta

100%

petjada

5,2 Km

rellotje

2h

altimetria

70 m

dificultat

Molt fàcil

 • Sortida Plaça Catalunya
 • Longitud 5.2 Km
 • Temps en moviment 1h 15 min
 • Temps total 2h 00 min
 • Altura màxima 90 m
 • Altura mínima 7 m
 • Desnivell +- 70 m
 • Pendent mig 2,7%
 • Dificultat Molt fàcil
 • Pujada màxima 7%
 • Baixada màxima 9%

Característiques:

Itinerari molt curt, senzill i planell que ens porta al jaciment ibèric del Fondo del Roig. Travessa pirmer per una massa forestal de protecció local ben conservada i després la zona més agrícola de Cunit amb terres planes i fèrtils dominades per vinyes, garrofers, fruiters i algun camp de cereals. El poblat ibèric, descobert durant les obres de construcció de l’autopista C-32, és un establiment rural actiu entre els segles IV-III a.C.

El recorregut es troba senyalitzat amb marques de color VERMELL.

Descripció:

Sortim de la Plaça de l’esglèsia, baixant pel C/ Sant Antoni i l’Avgda. de la Font per pendre l’Avgda Barcelona fins al C/ de la Creueta per la zona de Valparaíso Muntanya, on agafem el camí que ens portarà a la Baronia que creuarem pel C/ Rocallaura. Seguirem en direcció NW per una zona boscosa o n’hi ha nombrosos camins, deixant la finca de Cal Borges a la dreta i el Rectoret a l’esquerra per una zona boscosa i agradable que ens portarà a la travessa dels Íbers, just davant del Jaciment Iber del Fondo del Roig. Continuarem el camí de tornada, agafant el petit corriol que va paral·lel a la carretera en direcció est, fins davant del pont de l’autopista, on agafem girtant a la dreta un petit corriol que ens portarà a la finca de Cal Borges. Just a l’entrada de la finca, també a la dreta surt un petit corriol que al costat d’un camp de cirerers porta fina el dipòsit de Valparaiso Muntanya. Seguirem aquesta ampla pista forestal que ens tornarà a Cunit, arribant a la Plaça Clara Campoamor per continuar pel C/ Montblanc primer i Lligabosc desprès de baixada per a enllaçar amb el C/ Montserrat Roig i l’Avgda la Font , per retornar al punt de sortida.

Notes:

Cal evitar fer el recorregut a les hores centrals del dia durant els mesos de més calor Resulta agradable fer-lo a mig matí a l’hivern o a mitja tarda i vespre durant l’estiu. Apta per a majors de 4 o 5 anys. Cal portar aigua, sobre tot de cara a l’estiu. Recorregut ciclable en BTT al 100%

Mapa

El perfil

Tancar Menú

Benvinguts al nou web de turismecunit.cat

Us presentem el nou web turismecunit.cat, on hi podràs trobar tota la informació turística de Cunit, hotels, restaurants, rutes, excursions i molt més.

Actualment estem millorant tots el contiguts del web. Pot ser que trobis contigut incomplet i/o inacabat.

En breu hi trobaràs tota la informació completa