Masies

2. Ruta de les Masies

Cal Pla, Cal Santó, Puigdetiula i Sant Antoni
caminant
bicicleta

95%

petjada

12,1 Km

rellotje

3h 30 min

altimetria

175 m

dificultat

Fàcil

Característiques:

Variat i complet recorregut que ens porta a fer un extens volt per Cunit, resseguint les principals masies que se situen a la zona més agrícola i forestal de Cunit, passant camps de conreu i zones forestal, alternant corriols, pistes i alguns trams de per carretera i urbanització.

El recorregut es troba senyalitzat amb marques de color GROC.

Descripció:

Sortim de Cunit per l’Av. de la Font, i Montserrat Roig, vorejant la riera de Cunit fins a Cal Pla. Seguirem cap a Cal Borges i d’allà anirem al fondo del Roig, deixant a la dreta el jaciment iber. A l’arribar a la Travessa dels Ibers, creuarem la C-32 per sota i després agafem un corriol que voreja la tanca de l’autopista i ens portarà als Jardins. Agafarem un corriol que puja a la dreta de la urbanització, vorejant-la per darrere, gaudint de bones vistes cap a la costa. Seguim el camí que baixarà a la carretera dels Rosers, la creuem i sortim a la travessa dels Ibers. A l’altra banda surt un camí, pel gasoducte, que ens porta a la carretera del fondo de Sant Antoni. La seguim a l’esquerra fins a l’encreuament, on agafem la pista de terra que porta a Mas Santó, on baixem a la dreta a la carretera de Costa-Cunit. Seguim a l’esquerra fins a trobar un trencall a l’esquerra després d’una barraca, que ens portarà per un corriol boscós quasi a l’entrada de Costa Cunit. Travessem la carretera i pujarem per un corriol per darrere la urbanització que ens portarà a la masia de Puig de Tiula. Baixarem per una pista pedregosa, girant a l’esquerra per vorejar els terrenys del circ i resseguirem el fondal que ens portarà a la carretera de sant Antoni. La creuem, passem per sota a C-32, deixarem a la dreta la masia de Sant Antoni, i sortirem a l’entrada de Cal Pla. Seguim la carretera que ens portarà a Cunit pel Cementiri.

Notes:

Cal evitar les hores centrals del dia durant l’estiu. Ruta ideal per fer-la al matí a l’hivern o a partir de mitja tarda o al vespre durant l’estiu. Cal portar aigua i calçat esportiu o de muntanya, ja que hi ha trams pedregosos. Apta a majors de 7 anys. Ciclable en BTT, en més d’un 90%.

Mapa

El perfil