Catalan Spanish English French German Russian Italian Chinese (Simplified)
Avenc sant antoni

3. Ruta de l'Avenc

Avenc i Serra de Sant Antoni
caminant
bicicleta

90%

petjada

6,4 Km

rellotje

2h 30 min

altimetria

170 m

dificultat

Mitjana

Característiques:

Itinerari curt, molt variat i atractiu, que ens porta a la Serra de Sant Antoni i el Turó de l’Avenc. Transcorre per la zona més muntanyosa de Cunit, amb bones vistes del municipi. Destaca la visita a l’avenc de Sant Antoni, una petita cova d’uns 40 metres de longitud repartits en dues galeries.

Recorregut senyalitzat amb marques de color BLAU.

Descripció:

Sortim de la Plaça Catalunya, per l’Avinguda de la Font i seguirem per la carretera de Clariana fins davant del Camp de futbol. Agafem a la dreta un bonic corriol que voreja l’antiga pedrera i s’enfila a la serra de Sant Antoni, on tenim bones vistes de la zona litoral de Cunit. Després de passar pel costat d’un dipòsit aviat girem a l’esquerra, creuant la carena i baixant per terreny pedregós a la carretera de Sant Antoni, que seguirem fins creuar l’autopista. Després, girem a la dreta en una esplanada, per seguir primer per un camí ample i agafar després a l’esquerra el corriol que ens portarà a l’Avenc de Sant Antoni. És una petita cova, de més de quaranta metes, amb dues galeries, en la que es poden observar restes d’estalactites, estalagmites i alguna columna calcària. Veiem la claror que ve de la que era l’obertura natural de la cavitat. Sortim a l’esquerra i pujarem per una bonica carena secundària que ens portarà a la principal, que separa els termes de Cunit i Cubelles. Seguirem el bonic camí carener, baixant a la dreta, fins a trobar el trencall que ens portarà al fondo de la Garsa, on travessarem l’autopista i sortirem a la carretera que puja al Coll de Sant Antoni. Aquí girem a la dreta per una pista de terra que ens portarà de nou a Cunit.

Notes:

Cal evitar les hores centrals del durant l’estiu. Resulta agradable fer la ruta a mig matí a l’hivern i a partir de mitja tarda o al vespre durant l’estiu. Cal portar aigua i calçat esportiu o preferentment de muntanya, ja que hi ha trams costeruts i pedregosos. Malgrat el desnivell, com que el recorregut és curt, és apta a majors de 6 o 7 anys. Recorregut ciclable per fer en BTT, entre el 85 i 95%, segons el nivell de cadascú.

Mapa

El perfil

Tancar Menú

Benvinguts al nou web de turismecunit.cat

Us presentem el nou web turismecunit.cat, on hi podràs trobar tota la informació turística de Cunit, hotels, restaurants, rutes, excursions i molt més.

Actualment estem millorant tots el contiguts del web. Pot ser que trobis contigut incomplet i/o inacabat.

En breu hi trobaràs tota la informació completa