Platges

A Cunit, l’estiu té nom de platja; quina és la teva?

MÉS DE 2,5 KILÒMETRES de litoral

Tria la teva platja, amb tots els serveis

TUC

A Cunit hi ha dos plages: platja Ponent i platja de Llevant, les quals tenen el seu punt de trobada al Carrer l’Estació. Malgrat aquesta denominació, popularment a les platges o cales de Cunit se les reconeix pel seu número d’espigó, el qual va de l’1 fins al 7. La numeració dels espigons és en sentit sud a nord, és a dir, comença per la platja que toca a Segur de Calafell i la darrera és la que bordeja amb Cubelles. Hi ha un total de 7 espigons i una sèrie de serveis comuns.

Platges

PLATJA DE PONENT

La platja de Cunit Ponent va des del límit del terme municipal amb Calafell fins al carrer Estació, al centre de la població. Abarca els àmbits dels espigons 1, 2 i 3, que li donen un aspecte singular en forma de cales o badies. La qualitat sanitària de l’aigua i de la sorra gaudeix de la qualificació d’excel·lent segons les analítiques de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Durant la temporada de bany, la platja de Ponent disposa d’un servei de salvament i socorrisme, dutxes, fonts, rentapeus i lavabos. També compta amb altres serveis complementaris com guinguetes, gandules, pistes de voleibol, futbol-platja i petanca, jocs infantils, etc.

Platges
Platja
Platja

PLATJA DE LLEVANT

La platja de Cunit Llevant és la continuació del front marítim del municipi des del carrer estació fins al límit amb el terme municipal de Cubells. Engloba des de l’espigó 4 fins al 7, mantenint la mateixa fesomia de petites cales gràcies a aquestes construccions creades per protegir el litoral.

En la temporada de bany, la platja de Llevant està dotada de servei de salvament i socorrisme, a més a més de dutxes, fonts, rentapeus i lavabos. Addicionalment s’hi poden trobar altres serveis com ara guinguetes, gandules, jocs infantils i pistes esportives.

Platja
Platges
Platja

Serveis

Rampa d’accés des del Passeig Marítim fins a pocs metres de l’aigua

Servei de vigilància en temporada estiuenca. (14 Juny – 14 Setembre)

WC

Dutxes, fonts, rentapeus i canviadors

Zones adaptades a minusvàlids

Servei de megafonia

Guinguetes

Bandera Blava

Cal mencionar que les platges estan galardonades amb el distintiu de Bandera Blava, el qual es atorgat cada any.
Aquest guardó certifica uns estàndars de qualitat i seguretat tant pel banyista com pel medi ambient.

Els criteris per a obtenir Bandera Blava es revisen i consensuen anualment a nivell internacional per part dels Operadors Nacionals.

Les banderes blaves les atorga el tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE) – Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Es valora la qualitat de l’aigua, la gestió, la informació, l’educació ambiental, la seguretat, els serveis i que les platges siguin adaptades a persones amb mobilitat reduïda.

Es dóna la circumstància que el nostre municipi ha estat guardonada amb el distintiu de bandera blava en tots els anys tret de 1995, en les ja trenta edicions de bandera blava al nostre país.

Cal remarcar que des de la temporada de 2017 el municipi de Cunit compta amb dues platges, Cunit Ponent i Cunit Llevant, assolint aquest guardó per les dues.

Bandera Blava
X